top of page
Flammküchen en Season

Flammenküchen met 4 seizoenen 

Bieze_Iconen_Bereidingstijd.png

30 min

Bieze_Iconen_Personen.png

2

Wat heb je nodig?

  • 1 rol flammkuchendeeg

  • 1/2 rode ui

  • 100 gr roomkaas

  • 50 gr geraspte kaas, jong

  • 1 gele biet

  • 250 gr Bieze 4 Seizoenen Rauwkost

  • Zout en peper

  • 40 gr rucola

  • 30 gr truffelaardappel chips

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 220 ͦºC.

  2. Rol het flammkuchen deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat*.

  3. Snijd de rode ui in halve ringen.

  4. Meng de roomkaas met de geraspte kaas en rode ui. Besmeer het deeg met dit mengel.

  5. Bak de bodem in 15 min. goudbruin en krokant in het midden van de oven.

  6. Kook ondertussen de gele biet in 10 min. gaar. Snijd in plakken en snijd hier mooie rondjes uit. 

  7. Beleg de flammkuchenbodem met de 4 Seizoenen Rauwkost en breng op smaak met zout en peper. Leg hier overheen de rucola, gele biet en truffelaardappel chips.

*Vaak zit er al een bakpapiertje onder de rol deeg. Die kun je er onder laten zitten, dan heb je geen extra bakpapier nodig.

bottom of page