top of page
Salade_header_2000x1340.jpg

Frisse salade met venkel & burrata

Bieze_Iconen_Bereidingstijd.png

20 min

Bieze_Iconen_Personen.png

2

Wat heb je nodig?

4 el                Bieze Komkommer rauwkost
60 gram       Rucola slamelange   
1                     Sinaasappel/grapefruit
1                     Venkelknol
2 bollen        Burrata 
1 handje       Hazelnoten
1/2                 Citroen
2 el               Extra vierge olijfolie
160 gram     Linzen (uit blik)
                      Bieslook

 

Hoe maak je het?

  1. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 
     

  2. Snijd de schil van de sinaasappel/grapefruit eraf en snijd partjes uit het vruchtvlees. 
     

  3. Verhit een koekenpan en rooster de hazelnoten goudbruin. Laat iets afkoelen en hak grof.
     

  4. Verwijder de kern van de venkel en schaaf flinterdunne plakken. 
     

  5. Meng de citroendressing door de sla en voeg de linzen, venkel en partjes sinaasappel/grapefruit toe.
     

  6. Verdeel de salade over de borden en schep er wat Bieze Komkommer rauwkost bij. Snijd de burrata bol open en leg op de salade. Drizzle hier nog wat olie over en garneer met de hazelnoten en fijngehakte bieslook.

bottom of page