Ga naar content

De zomer komt eraan, dus de barbecues, picknicks en zomerfeesten zijn in zicht. Maak je etentje of borrel af met een heerlijk én gezond Grieks mezze bord. De vrolijke kleuren, alle dips en vooral de lekkerste hapjes zorgen ervoor dat je feestje nóg beter wordt. Het leukste hieraan is dat je alles kant-en-klaar kunt kopen, maar het er tóch heel vers uit ziet – en smaakt.

Brood & toast

Het meest typische Griekse brood is natuurlijk de pita. Je kan ‘m zelf maken, maar ook in de supermarkt halen en thuis onder de grill of in de oven opwarmen. Voor meer variatie kan je natuurlijk ook stokbrood, broodstengels en toastjes toevoegen aan je mezze bord.

Kazen

Denk je aan Griekenland, dan denk je aan fetakaas. Snijd deze in blokjes en voeg toe aan je mezze bord. Je kan ook voor een fetaspread gaan. Daarnaast kan je halloumi toevoegen, een kaas gemaakt van schapen- of geitenmelk.

Dips

Bieze Tzatziki Dipsaus! Lekker makkelijk als je hem niet zelf hoeft te maken. Gebruik een slablad als bakje om de Tzatziki in te doen. Ziet er extra kleurrijk en gezond uit – en het scheelt weer afwas 😉 Voeg allerlei lekkere groenten toe om in de tzatziki te dippen. Bijvoorbeeld: wortel, komkommer, gefrituurde courgette en gegrilde aubergine. Tip: voeg Griekse yoghurt en Bieze komkommer rauwkost original toe als extra dips.

Typische Griekse snacks

Vul de plank verder aan met verse Griekse olijven, wijnbladeren met rijst (dolma’s) en gyros – ook heel lekker in combinatie met tzatziki en pitabrood. Het allerleukste? Deze ingrediënten kan je gewoon in de supermarkt halen.

 

Variatietip: haal je favoriete Italiaanse snacks uit de kast voor een Italiaans mezze bord met de Bieze Bruschetta als dip.

No blocks found
Delen

Lees ook

Naar boven