
Plaattaart met coleslaw

60 min

2
Wat heb je nodig?
-
1 rol bladerdeeg
-
100 gr beukenzwammen
-
100 gr shiitake
-
100 gr wortelen, verschillend gekleurd
-
1 pastinaak
-
4 eieren
-
200 ml kookroom
-
3 takjes rozemarijn
-
3 takjes tijm
-
Zout en peper
-
250 gr Bieze Coleslaw rauwkost
Hoe maak je het?
-
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
-
Vet een quichevorm in en bekleed de bodem met bakpapier*.
-
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
-
Trek de beukenzwammetjes los van elkaar en snijd de shiitake in kwarten. Snijd de wortelen in verschillende vormen (plakken en over de lengte in kwarten). Snijd de pastinaak in dunne repen.
-
Meng de eieren met de kookroom. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en meng deze door het eiermengsel. Breng op smaak met zout en peper.
-
Leg de groenten in de quichevorm. Giet het eiermengsel over de groenten. Zorg dat de groenten goed bedekt zijn met het mengsel.
-
Bak de quiche in het midden van de oven gaar in circa 45 à 50 minuten.
-
Serveer de quiche met de Coleslaw rauwkost.
* Vaak zit er al een bakpapiertje onder de rol deeg. Die kun je eronder laten zitten, dan heb je geen extra bakpapier nodig.