Poké bowl met Season
30 min
2
Wat heb je nodig?
Voor de marinade:
-
55 ml water
-
2 eetlepels sojasaus
-
1 eetlepel hoisinsaus
-
1 eetlepel rijstazijn
-
1 eetlepel honing
-
1 theelepel sesam olie
-
3 teentjes knoflook
-
1 theelepel gemberpoeder
-
2 theelepels maïzena
Voor de bowl:
-
400 gram tofu
-
200 gram rijst
-
50 gram wortel, in reepjes
-
50 gram komkommer, in schijfjes
-
25 gram radijs, in plakjes
-
50 gram avocado, in plakjes
-
80 gram maïzena
-
2 uien, in blokjes
-
5 gram sesamzaad
-
Een scheutje olijfolie
Hoe maak je het?
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
-
Snijd de tofu in blokjes.
-
Paneer de tofu met de maïzena.
-
Verhit een scheutje olie in de pan en bak de uien goudbruin samen met de gepaneerde tofu
-
Voeg de marinade toe aan de pan wanneer de uien goudbruin van kleur zijn. Laat de marinade inkoken tot het gaat binden.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Verdeel de rijst over de kommen. Verdeel de wortel, komkommer, radijs, avocado, Bieze Season rauwkost en tofu erover. Garneer met sesamzaadjes.