Ga naar content
Bereidingstijd
30 min
Personen
2
Categorieën
Lunch, Diner, Bij de BBQ!

Wat heb je nodig?

Voor de marinade

55g water

2 el sojasaus

1 el hoisinsaus

1 el rijstazijn

1 el maple siroop

1 tl sesam olie

3 tenen knoflook

2 tl verse gember

2 tl maïzena.

 

Voor de tofu

400g (tofu) tempe                

80g maïzena  

100g olie                                

2 uien in blokjes gesneden

5g sesamzaad

Marinade (recept hierboven)

 

Voor de bowl

1 bakje Spicy Pepper Coleslaw van Bieze

200g tofu (recept hierboven)

200g rijst

50g wortelreepjes

50g komkommerschijfjes

25g plakjes radijs

50g avocadoplakjes

+ sojabonen

+ platte peterselie

+ sesamzaad

Hoe maak je het?

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom samen.
  2. Snijd de tofu in blokjes.
  3. Paneer de tofu met de maïzena.
  4. Bak in een pan de uien goudbruin, samen met de gepaneerde tofu.
  5. Voeg de marinade toe aan de pan wanneer de uien goudbruin van kleur zijn. Laat de marinade inkoken tot het gaat binden.
  6. Kook de 200 gram rijst in een pan, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Verdeel de Spicy Pepper Coleslaw, wortelreepjes, komkommerschijfjes, plakjes radijs, avocado en tofu over twee schalen.
  8. Voeg eventueel en naar eigen wens sojabonen, platte peterselie en sesamzaad toe.
  9. Eet smakelijk!
Meer inspiratie
Naar boven