Ga naar content
Bereidingstijd
120 min
Personen
8
Categorieën
Side dish, Bij de BBQ!

Wat heb je nodig?

  • 1 zakje bakkersgist
  • 225 ml warm water
  • 4el kristalsuiker
  • 3el halfvolle melk
  • 1 ei (geklopt)
  • Snuf zout
  • 800g bloem
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 50g gesmolten boter
  • Geraspte wortel/geraspte biet

Hoe maak je het?

  1. Los het gist op in het water en laat dit in ongeveer 10 minuten opschuimen.
  2. Voeg hierna de suiker, melk, ei, het zout en de bloem door het water om een zacht deeg te vormen.
  3. Strooi wat bloem op een schoon aanrecht en kneed het deeg ongeveer 8 minuten.
  4. Daarna leg je de bol deeg in een ingevette kom met een schone theedoek er overheen om het deeg te laten rijzen. (60 min)
  5. Na 1 uur haal je de deegbal uit de kom en sla hem plat op je keukenblad. kneed hier dan de gehakte knoflook en geraspte groente doorheen en maak er kleine bolletjes van (ter grootte van een pingpong bal).
  6. Leg de bolletjes op een (wederom) ingevet bord en laat deze nog 30 minuten rijzen met een doek over het bord.
  7. Zet ondertussen je BBQ aan zodat deze vast kan opwarmen
  8. Klaar om de broodjes te bakken? Rol de bolletjes uit tot een platte schijf van ongeveer 2 cm dik en vet het rooster van de BBQ in met olie
  9. Bak de broodjes ongeveer 3 minuten aan een kant, en smeer de ongebakken kant in met wat gesmolten boter. Draai de broodjes dan om.
  10. Besmeer de gebakken kant ook met een beetje boter en draai deze nog een keer om.
  11. Na ongeveer 4 minuten zijn de broodjes klaar om te eten. Dip ze nog in de tzatziki of in de knoflooksaus en geniet!
Meer inspiratie
Naar boven