Ga naar content
Bereidingstijd
30 minuten
Personen
2
Categorieën
Diner

Wat heb je nodig?

Voor de marinade

  • 55 ml water
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel sesam olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels maïzena

Voor de bowl

  • 400 gram tofu
  • 200 gram rijst
  • 50 gram wortel, in reepjes
  • 50 gram komkommer, in schijfjes
  • 25 gram radijs, in plakjes
  • 50 gram avocado, in plakjes
  • Bieze Season Rauwkost
  • 80 gram maïzena
  • 2 uien, in blokjes
  • 5 gram sesamzaad
  • Een scheutje olijfolie

 

Hoe maak je het?

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
  2. Snijd de tofu in blokjes.
  3. Paneer de tofu met de maïzena.
  4. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de uien goudbruin samen met de gepaneerde tofu
  5. Voeg de marinade toe aan de pan wanneer de uien goudbruin van kleur zijn. Laat de marinade inkoken tot het gaat binden.
  6. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Verdeel de rijst over de kommen. Verdeel de wortel, komkommer, radijs, avocado, Bieze Season Rauwkost en tofu erover. Garneer met sesamzaadjes
Meer inspiratie
Naar boven