Ga naar content
Bereidingstijd
25
Personen
2
Categorieën
Lunch, Side dish, Bij de BBQ!

Wat heb je nodig?

  • Farmer rauwkost
  • 1 krop ijsbergsla
  • 200 gr kipfilet
  • 1 puntpaprika
  • 1/2 komkommer
  • 8 kleine smaaktomaatjes
  • 1 bospeen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 tl sambal
  • 2 tl oregano
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl kaneel

Hoe maak je het?

  1. Snij de kipfilet in kleine reepjes en doe deze in de schaal. Schenk hier de olijfolie en sojasaus bij en voeg de sambal toe. Doe daarna de oregano, cayennepeper, chilipoeder, komijn en kaneel erbij en schep goed om. Laat de kip zo’n 10 -15 minuten staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  2. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn.
  3. Maak de komkommer schoon en snij deze over de lengte doormidden, en daarna nogmaals doormidden. Snij er daarna kleine kwarten van.
  4. Snij de uiteinden van de bospeen af en snij daarna in lange dunne reepjes. Een beetje a la Julienne, maar het mag iets steviger.
  5. Halveer de smaaktomaatjes en snij ze daarna nog een keer doormidden.
  6. Verwarm een grillpan op het vuur. Olie toevoegen is niet nodig, dit zit al in de marinade van de kip. Schep de kip met kruidenmarinade in de pan en bak in 4 a 5 minuten bruin en gaar.
  7. Verwijder de buitenste 4 bladeren van de krop ijsbergsla. Doe dit voorzichtig zodat ze heel blijven.
  8. Schep wat van de rauwkost in het blad ijsbergsla en voeg dan de paprika, komkommer, bospeen en tomaatjes toe. En als laatst de farmer rauwkost. (Of er doorheen, wat het mooist is).
Meer inspiratie
Naar boven