Ga naar content
Bereidingstijd
1 uur, 15 min
Personen
2
Categorieën
Diner, Side dish, Bij de BBQ!

Wat heb je nodig?

Aardappels:

Aardappels (zo groot mogelijk)

Olijfolie

Zout

 

Paprikacouscous:

150 ml water

75g couscous

1 el paprikapasta

1 tl komijn

1/2 tl zout

1/2 bosje munt

1/2 bosje peterselie

175g Coleslaw Spicy Pepper van Bieze

200g vegan tzatziki

1 handje rucola

75g cherrytomaatjes

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 230°C (boven/onderwarmte).
  2. Wrijf de aardappelen in met olijfolie en zout, wikkel ze in aluminiumfolie en bak (afhankelijk van de grootte) 60 tot 90 minuten.
  3. Doe 150 ml water in een pan en breng aan de kook.
  4. Meng de droge couscous, paprikapasta, komijn en zout door elkaar.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg de couscousmix in het water.
  6. Dek af en laat 10 minuten staan.
  7. Pluk muntblaadjes en hak ze fijn samen met de peterselie en meng door de couscous. Hou ongeveer 2 eetlepels apart voor decoratie.
  8. Haal de aardappel uit de oven en snijd over de lengte net niet helemaal door.
  9. Vul de aardappel met couscous en decoreer met de Bieze Coleslaw, vegan tzaziki, rucola, halve cherrytomaatjes, munt en peterselie.
  10. Eet smakelijk!
Meer inspiratie
Naar boven