Witte winterbowl
45 min
2
Wat heb je nodig?
-
3 gekookte bietjes
-
2 rode uien
-
4 wortelen
-
2 snackkomkommers
-
100 gr radijsjes
-
200 gr snacktomaatjes
-
3 el olijfolie
-
Peper en zout
-
4 takjes dille
-
2 teentjes knoflook
-
1 el honing
-
150 gr zilvervliesrijst
-
200 gr Bieze witte kool rauwkost
-
200 gr Bieze tzatziki dipsaus
Hoe maak je het?
-
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Snij de bietjes en rode ui in blokjes en de wortelen, komkommer en radijsjes in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Zet de komkommer en radijs apart voor de garnering. Leg de bietjes, rode ui, wortelen en tomaat gegroepeerd in rijen naast elkaar op de bakplaat.
-
Besprenkel de groenten royaal met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel 3 takjes dille over de bietjes. Kneus en pel de knoflook, meng samen met de honing en schenk over de worteltjes. Dek de groenten af met aluminiumfolie en plaats in het midden van de oven voor 25-30 minuten tot de groenten gaar zijn. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Schep de rijst in twee diepe kommen en verdeel de groenten per soort over de rijst. Voeg de radijsjes, witte kool rauwkost en tzatziki dipsaus toe aan de bowl. Maak het geheel af met dille en komkommerplakjes.