Zalmburger met Komkommer

Zalmburger met chilisaus en Komkommer

20 min

4

Wat heb je nodig?

  • 2 zalmmoten (260 gr)

  • 5 gr platte peterselie

  • 1 tl gehakte gember

  • 1 tl gehakte lemon grass

  • 4 hamburgerbroodjes

  • 4 tl chilisaus

  • 250 gr Bieze Komkommer

  • 2 el olijfolie

  • Zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Snijd de zalmmoten in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.

  2. Meng de zalm, peterselie, gember, lemon grass samen en voeg naar smaak zout en peper toe.

  3. Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en kneed er een burger van.

  4. Verhit 2 el olie in een pan en bak de zalmburger in 4 minuten rondom goudbruin.

  5. Bereid de hamburgerbroodjes volgens de verpakking.

  6. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en besmeer de onderste helft van het broodje met 1 tl chilisaus. Leg de zalmburger op de chilisaus en voeg per burger een flinke eetlepel Komkommer rauwkost toe. Leg de bovenkant van het broodje op de rauwkost.