Zalmburger met chilisaus en Komkommer
20 min
4
Wat heb je nodig?
-
2 zalmmoten (260 gr)
-
5 gr platte peterselie
-
1 tl gehakte gember
-
1 tl gehakte lemon grass
-
4 hamburgerbroodjes
-
4 tl chilisaus
-
250 gr Bieze Komkommer
-
2 el olijfolie
-
Zout en peper
Hoe maak je het?
-
Snijd de zalmmoten in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
-
Meng de zalm, peterselie, gember, lemon grass samen en voeg naar smaak zout en peper toe.
-
Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en kneed er een burger van.
-
Verhit 2 el olie in een pan en bak de zalmburger in 4 minuten rondom goudbruin.
-
Bereid de hamburgerbroodjes volgens de verpakking.
-
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en besmeer de onderste helft van het broodje met 1 tl chilisaus. Leg de zalmburger op de chilisaus en voeg per burger een flinke eetlepel Komkommer rauwkost toe. Leg de bovenkant van het broodje op de rauwkost.