Gebakken zalmfilet met
krieltjes en asperges
30 min
2
Wat heb je nodig?
4 el Bieze Farmer rauwkost
2 Zalmfilet met huid
200 gram Krieltjes met schil
300 gram Groene asperges
1 Citroen
1/2 bosje Dille
Hoe maak je het?
-
Was en halveer de krieltjes. Breng een pan water aan de kook en kook de krieltjes in 15-18 minuten gaar. Verhit vervolgens een koekenpan met een klontje boter en bak de krieltjes goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Hak de dille grof en roer tot slot door de krieltjes.
-
Verwijder de uiteindes van de asperges en besprenkel met olijfolie. Verhit een grillpan en grill de asperges tot deze mooie grillstrepen hebben. De asperges kunnen ook eerst 2-3 minuten gekookt worden, roerbak ze daarna nog even kort in een koekenpan.
-
Wrijf de zalmfilet in met olijfolie, verwarm een koekenpan en bak de zalmfilet in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
-
Verdeel de krieltjes samen met de asperges en zalm over de borden en serveer met een flinke schep Bieze Farmer rauwkost. Garneer met wat dille en partjes citroen.